Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Свободно време

Ако сте решили да се в да се потопите в истинската култура на Созопол със сигурност трябва да посетите някой от невероятните забележителности:

  • Археологическият музей Созопол - археология и историята на над 2500-годишния град, който е първата известна гръцка колония Аполония. Може да видите находки от периода от 5 в. пр. Хр. до 17-ти век и експонати християнското изкуство между 17-ти и 19-ти век.
  • Църквата “Св. Богородица” - датира от 15-ти век и е трикорабна едноапсидна псевдобазилика и е обявена за паметник на културата под закрилата на ЮНЕСКО.
  • Архитектурен и археологически резерват Старинен Созопол – музей, състоящ се от около 180 къщи от средата на 18-ти и началото на 19-ти век.
  • Резерват „Ропотамо“ - кръстен на едноименната река, по течението на която е разположен. На територията се намират множество интересни и уникални природни обекти, като лиманът на река Ропотамо, блатото Аркутино и лонгозни гори, които на тази географска ширина се срещат много рядко, както и различни скални феномени, мочурища, блата и други.
  • Остров „Свети Тома“ , по-известен като „Змийския остров“ – част от резерват „Ропотамо“, получила името си от множеството сиви водни змии, които го обитават. Едно от малкото места в България, където се срещат диво растящи кактуси.

Ако сте в настроение за приключения и нови преживявания:

  • Уиндсърфинг - около къмпингите Ченоморец, Градина и Златна рибка са и най-добрите места за сърфисти. Има добре уредени сърф-училища и сърфове под наем.
  • Гмуркане - Ако сте гледали красиви подводни снимки на цветни рибки, корали и потънали кораби, защо не се докоснете сами до тайните на морското дъно?
  • Водни спортове – уникални емоции с джет или водни ски.
  • Забавление за цялото семейство – Аквапарк Аква Планет, гр.Приморско е само на 20 км. от комплекс Санта Марина.

Тези и още много чудни места може да посетите с помощта на екипа на ваканционно селище Санта Марина и туристическата агенция „ФеърПлей Травъл и Туризъм”. Оставаме на Ваше разположение за организирането на туристически обиколки, екскурзии, разходки с яхта или други активности, които представляват интерес за Вас. 

Контакти

Свържи се с нас
Методи за плащане: